04.08.2020
Razpisi v letu 2020
20.11.2012
RAZPIS 2012
26.08.2012
SEJEM AGRA

USPEŠNO IZVEDEN POSVET NA SEJMU AGRA

03.09.2013

Ustanova dr. Antona Trstenjaka je na sejmu AGRA v Gornji Radgoni  pripravila in uspešno izvedla posvet z naslovom »Prleške vinske ceste – priložnosti skupne promocije vinskega turizma Prlekije«.  Organizatorji so poskrbeli za dobro udeležbo nosilcev in vidnejših akterjev na področju vinogradništva in turizma, lokalnih skupnosti in države,  predstavili izhodišča za posvet ter za skupno razpravno omizje povabili  ustrezne sogovornike.

Zbrane udeležence je uvodoma pozdravil in nagovoril predsednik uprave Ustanove dr. Antona Trstenjaka dr. Henrik Gjerkeš ter izpostavil pomembnost regionalnega razvoja, katerega podpira tudi država. Gostitelj posveta Janez Erjavec, direktor Pomurskega sejma, je opozoril na težave vinogradnikov in aktualno dogajanje   ter izrazil zadovoljstvo ob zagotovilu vlade, ki so ga vinogradniki prejeli v času sejma , slovenska država jih namreč ne bo dodatno obremenjevala z novimi davščinami.

Državna sekretarka na Ministrstvu za kmetijstvo in okolje, mag. Andreja Jerina, je v svojem nagovoru prisotnim potrdila, da  področje turizma v novi finančni perspektivi 2014 – 2020  ima  ustrezno mesto, poiskati je potrebno sinergije, ki bodo na področju vinogradništva, turizma in kmetijstva prinesle pričakovano dodano vrednost, razvoj in nove zaposlitve.

Razpravo, v kateri so sogovorniki soglašali z  eno izmed nakazanih premis  organizatorjev, uspeh skupnega delovanja je vedno večji od vsote posameznih naporov, je uspešno vodila domačinka mag. Norma Bale.

Posvet je dr. Henrik Gjerkeš zaključil z besedami dr. Antona Trstenjaka: » Moramo vkup držati ».

Pojdi nazaj